Posted on: 08 02 2024.

7 DANA DO BELGRADE INDOOR MEETING-A

Beograd je bio domaćin velikih planetarnih atletskih takmičenja i sportista koji su menjali istoriju. Srpska prestonica ponosna je što će ovu tradiciju nastaviti i tokom 2024. godine. Kroz srpsku atletsku “lepoticu”, Atletsku dvoranu, jedinstvenu na Balkanu, prodefilovaće planetarni i evropski asovi kraljice sportova, rekorderi, osvajači odličja sa najvećih takmičenja. Deveti po redu miting „kraljice sportova“ […]

Deveti po redu miting „kraljice sportova“ u našoj prestonici, ove godine održaće se u utorak 13. februara u Atletskoj dvorani na Banjici sa početkom u 16.00 časova.

Učešće na Belgrade Indoor Meeting-u potvrdio je dvostruki svetski šampion u bacanju kugle u dvorani (2016. 2018.) i osvajač bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u dvorani u Beogradu 2022, Tom Walsh sa Novog Zelenda. Tako da nas bez sumnje očekuju hici preko 22 metara,a rame uz rame uz njega bacaće i naš Asmir Kolašinac.

Zanimljivo takmičenje očekuje nas i u skoku udalj kod žena, gde ćemo na zaletištu imati aktuelnu vicešampionku Evrope u dvorani, Larisu Lapićino iz Italije koja će takmičiti zajedno sa našom Milicom Gardašević.

Radio televizija Srbije (RTS) obezbedila je direktan prenos mitinga, a miting će moći da se prati i uživo na youtube Evropske atletike i Srpskog atletskog saveza.

Akreditovanje medija vrši se putem sledećeg linka i moguće je do petka.